Ірімшік дәмі

Ірімшік дәмі мен хош иісі бар сұрыптар – ұзақ ұсталған ірімшіктің иісін еске түсіретін ерекше мускус хош иісі бар каннабис гибридтері. Бұл өткір, асыра сілтеусіз, бірегей органолептикалық профиль және күшті әсер ету әсері оларды қарасора сұрыптарының алуан түрлілігінде айтарлықтай ерекшелендіреді.

Тарихы мен ерекшеліктері

Түпнұсқа Cheese өткен ғасырдың 80-жылдарының соңында Ұлыбританияда шығарылды. Ол осы елдің астанасына Нидерландыдан Сэм Сканкман бүркеншік атымен танымал бридер әкелген Skunk #1 фенотипі негізінде жасалған. Өзінің тартымды өткір хош иісі мен айқын босаңсыту әсерінің арқасында Cheese тез табынушылық нысанына айналды. Ағылшындар бұл таңқаларлық фенотипті қабылдады, оның генетикасын тұрақтандырды, ерекше сипатын сақтап қалды.

Шыққан тегінің қарапайымдығына қарамастан, ірімшік сұрпы каннабисті өсіру мен тұтынудың бүкіл саласына айтарлықтай әсер етті. Көптеген гибридтер бүгінде қарасора сұрыптарының бүкіл отбасымен синонимге айналған ерекше ірімшік гаммасының дәстүрін жалғастыра отырып, оның хош иісті ізімен жүрді.

Дәмі мен хош иісі

Ірімшік сұрыптары ащы, татымды және сәл тұзды дәмге ие, бұл сіздің дәм рецепторларыңызға белгілі барлық ассоциацияларды осы сүт өнімімен біріктіреді.

Терпендердің профилі өте алуан түрлі: кариофиллен, линалоол, лимонен, мирцен, ментол, пинен, неролидол, цинеол. Олардың комбинациясы тәтті цитрус, сергітетін жалбыз және жеміс дәмімен үйлесімді түрде жер мен қышқылмен (сканк туралы ұмытпаңыз) шектесетін қаныққан дәмді және тіпті жалынды хош иісті құрайды.

Көріп отырғаныңыздай, өте ерекше және тіпті экстравагантты палитра. Шынында да, дәм мен хош иісті композицияның мұндай комбинациясы бәріне бірдей ұнай бермейді. Мұнда ірімшік сұрыптарын тұтыну кезінде пайда болатын "умами әсері" туралы айту артық болмайды: қарқынды, кейде тіпті жағымсыз хош иістерден алаңдататын керемет жағымды дәм. Ең дәмді ашытылған және талғампаз ірімшік мал қорасы мен терлеген шұлық сияқты қорқынышты иіс шығара алатыны сияқты, оның бүкіл әлемдегі гурмандар бағалайтын тартымды күші бар.

Рекреациялық және медициналық әсерлері

Cheese генетикасы бар каннабистің селекциялық сұрыптары салыстыруға келмейтін ләззат береді. Айқын дәмдер мен ерекше хош иістер керемет сананы таң қалдыратын босаңсу мен бақыт әлеміне саяхаттауды қамтамасыз етеді. Әсерлері церебральды қарқындылығы бар қуаттандыратын эйфориядан беймарал жайбарақат тастай қатумен шектесетін терең релаксацияға дейін. Сондықтан ірімшік гаммасы бар сұрыптар пікірлес адамдармен және өзіңді талдау сәттерінде жағымды уақыт өткізу үшін өте қолайлы.

Рекреациялық қолданудан басқа, ірімшік стрейндерінің емдік әлеуетін де атап өтпеуге болмайды. Олар дененің жалпы тонусын жоғарылатуға, шаршауды, депрессияны, күйзелісті және мазасыздықты жоюға, ауырсыну мен қабынуды жоюға қабілетті сергітетін және тыныштандыратын қасиеттерді керемет жеңілдікпен үйлеседі. Көбінесе сессияның аяқталуы терең және тыныш ұйқыға жіберуге қабілетті жағымды релаксациямен белгіленеді.

Ассортимент және перспективалар

Каннабистің ірімшік дәмі мен хош иісі – бұл жай ғана сұрып емес. Бұл ғасырлық лендрейстерге, тарихқа, дәстүрлерге және осы будандар гроверлердің де, ынталы пайдаланушылардың да сүйіспеншілігін, құрметін және құрметіне ие бола отырып, қайнап жатқан салада нағыз аңызға айналу үшін жүріп өткен ұзақ жолға құрмет.

Қазіргі заманғы нарық әр түрлі ірімшік сұрыптарына толы, олардың әрқайсысының өзіндік ерекше қасиеттері мен сипаттамалары бар. TГК мөлшері жоғары сұрыптардан орташа КБД деңгейі бар теңдестірілген стрейндерге дейін –таңдау өте мол. Кең күлімсіреп, KADAMA сидшопының бридерлері тұрақтандырған және жетілдірген теңдесі жоқ ірімшік генетикасы бар асыл тұқымды каннабис тұқымдарына «Cheese!» деңіз.