Көбінесе данышпан жаңа ашылулар – бұл кездейсоқтықтар мен жағдайлардың жиынтығы. Мұнда, KADAMA-да біз осындай оқиғалардың бір кездері канна индустриясына күрделі және есте қаларлық хош иісі бар ерекше гибридтердің саңлақтар тобын, сондай-ақ айқын артықшылықтардың ұзақ тізімін берген түпнұсқа Cheese-бен болғанына шын жүректен қуаныштымыз. Бірегей генетикасы бар тұтас "ірімшік" отбасына айналған селекционерлер, өсірушілер және тұтынушылар қауымдастығы оның маңыздылығын бағалап, көптеген халықаралық марапаттармен атап өтті.
Генетика тарихы және сипаттамалары
Cheese туралы аңыз Сэм Сканкман ретінде танымал калифорниялық көрнекті бридедің есімімен байланысты. Ол Ұлыбританияның бүкіл аумағын ұзақ уақыт бойы "ірімшік" безгегімен шарпыған стрейннің негізі болған Skunk #1-ді жасап шығарды деп саналады. Сол кезеңде Нидерландыда жұмыс істеген Сэм жасаған тұқымдар су тосқауылынан өтіп, Тұманды Альбионның жүрегі – Лондонға жетті. Қалай екені нақты белгісіз, бірақ тұқымдардың бірі өте ерекше фенотипті тудырды, ол кейіннен дақылды тек клондау арқылы таратумен айналысатын көпшілікке танымал емес адамдардың кең ауқымында жергілікті көрнектілікке айналды. Материктік Еуропаның жақындығы стрейннің болашағын алдын-ала анықтады және көп ұзамай Cheese, лондандық денди түріндегі жаңа келбетінде Дэнди Еуропаға салтанатты түрде оралды. Мұнда өнімділік пен төзімділікті арттыру үшін оған индикалық Afghani генетикасы қосылды және алынған нәтиже тез арада бүкіл әлемде сүйіспеншілікті жаулап алды.
Индиксы басым (80/20) феминизацияланған фотокезеңдік Cheese патогендік бактерияларға төзімді иммунитетті көрсетеді,күтім жасауда айтарлықтай қарапайым, сонымен бірге жоғары өнімділікке ие. Гүлдену кезеңі 7-9 аптаға созылады. Өсімдіктің жабық үй-жайдағы биіктігі - 140-160 см. Ашық далада өсімдік екі метрге жетуі мүмкін. Ашық далада өнімділік шамамен 600 г тығыз, керемет шайырлы және өте хош иісті бүршіктерді құрайды. Жабық үй-жайда қамқор өсіруші 400-500 г/м 2 әбден сенімді жинай алады. TГК құрамы 18-20% жетеді, ал терпендердің кең профилі түпнұсқа және өте ерекше дәм мен хош иісті гамма құрайды.
Дәмі мен хош иісі
Көп тұрған ірімшіктің дәмді хош иісі ащы және бұрыш ноталарымен үйлесімді түрде үйлеседі, айқын кремді тондармен, жермен, сондай-ақ батыл және өте өткір сканкпен толықтырылады. Түтіннің құрылымы жұмсақ, сәл жанып тұрады, жағымды қышқылдығы және дем шығарғанда аздап тәттілігі бар.
Рекреациялық және медициналық тұтыну
Бұл стрейн бозғылт жаңадан бастаушыларға арналмаған, бірақ тәжірибелі стонерлер бірінші жұтымнан-ақ көрінетін тұтынудың әсерін бағалайды. Жалпы, Cheese жағымды және босаңсытатын биіктік шығарады, ол денеде аздап шаншудан басталып, сергітетін күшке ие болады.
Cheese-дің емдік әсері ауырсынуды, мазасыздықты, күйзелісті, депрессияны, ұйқысыздықты және тәбеттің жоғалуын керемет түрде жояды.
Өсіру
Өсірудің қарапайымдылығы, аматорлардың қателіктеріне бейілдігі және кез келген өсіру кеңістігіне бейімделуі бұл стрейнді өсірушілер арасында өте танымал етеді. Оңтайлы микроклимат көрсеткіштерін бақылаудан және суаратын су мен дренаждың рН және ppm (EC) деңгейлерін тұрақты бақылаудан басқа, KADAMA сидшопының сарапшылары сапалы көмір сүзгісі бар сенімді желдету жүйесін орнатуды ұсынады. Сканк генетикасы гүлдену алдында өзінің хош иісті әлеуетін аша бастағанда, өзіңіз бәрін түсінесіз. Cheese гүлдену кезінде жай ғана иіс емес, өсімдік сөзбе-сөз айтқанда мүңкиді.
Құмыраның көлемі – 20 литрден кем емес. Органикалық өсіру гровтағы алғашқы қадамдар үшін ең жақсы нұсқа болады. Инертті субстрат, сондай-ақ гидропоникалық жүйелерде өсіруді тәжірибесі бар қарасора өсірушілер таңдай алады. Минералды тыңайтқыштарды қолданған кезде, егін жинаудан 7-10 күн бұрын тамыр жүйесін жууды ұмытпаңыз.
FAQ
Ашық жерде қашан егін жиналады?
Қазан айының ортасы.
КБД деңгейі және стрейн терпендерінің негізгі профилі қандай?
Ерекше дәм мен хош иіс, сондай-ақ әлеуетті емдік әсер 1% шегіндегі КБД және терпендердің кең профилін қалыптастырады, олардың негізгілері - кариофиллен, гумулен, лимонен, мирцен және неролидол.
Сұрыпты қай жерде өсірген дұрыс?
Cheese кез келген кеңістікке бірдей оңай бейімделеді, бірақ күн шуақты күндердің көптігімен жылы және орташа ылғалды климат болған жағдайда, стрейннің әлеуетін ашудың ең жақсы таңдауы ашық дала болады.
| Сидбанк | KADAMA | |
| Жынысы | Феминизацияланған | |
| Гүлденуі | Фотокезеңдік | |
| Гүлдену кезеңі | 9 аптаға дейін | |
| Егін жинау уақыты | қыркүйектің соңынан қазанның ортасына дейін | |
| Будандар генетикасы | Skunk #1 x Afghani | |
| Генетика | Afghan, Skunk | |
| Жабық топырақта биіктігі | биік - 150 см дейін | |
| Ашық топырақтағы өнімділігі | бір түптен 400 граммға дейін | |
| Жабық топырақтағы өнімділігі | 1 м2 үшін 600 граммға дейін | |
| THC | Жоғары - 22% дейін | |
| CBD | Төмен - 0,5% дейін | |
| Өсіру | Жылыжай, Жабық топырақ, Ашық топырақ | |
| Каннабис типі | Indica / Sativa | |
| Арақатынасы, % | 80/20 | |
| Дәмі, хош иісі | Қышқыл, Сканк, Тәтті, Ірімшік, Жер, Татымды | |
| Эффект | релакс | |
| Жаңадан бастаушылар үшін | Иә | |
| Кубоктар жеңімпазы | Жоқ | |
| Медициналық сұрып | Жоқ | |
| Ашық топырақта биіктігі | биік - 200 см дейін |
жазған Элина 20 қазан 2025 07:46
Спасибо за все! Компактный рост до 45 см, маскируется под обычное растение. Цитрусово-хвойный аромат появляется на поздних стадиях. Сбалансированный трип, полностью довольна.
Всхожесть радует, процесс запущен
жазған Дмитрий 11 тамыз 2025 15:08
Обработал семена, проращивание получилось. Все взошли, готовлюсь к пересадке. Магазин стабилен.
Постоянный клиент, и всегда топ
жазған Вика 01 тамыз 2025 14:04
Заказываю не первый раз всегда свежие семки, быстрая доставка, плотная упаковка. Качество стабильно на высоте!
Всхожесть радует, процесс пошёл
жазған Дима 04 шілде 2025 08:17
Семена обработал, проращивание прошло успешно. Все взошли, готовлюсь к пересадке. Магазин стабильнейше работает.
Любимый магаз
жазған Антон 25 маусым 2025 15:26Всегда беру тут большой выбор сортов, семена свежие. Заказ приходит быстро, всхожесть отличная. Результат всегда радует.