Псицолобинді саңырауқұлақтар споралары

Бұл санатта сиқырлы саңырауқұлақтардың уақыт сынынан өткен және жанкүйерлердің кең аудиториясы бар ең танымал сұрыптарының үлгілері ұсынылған. Біздің ассортиментте сіз абсолютті бастаушылардың да, өсірудің ең озық әдістерімен таныс мамандардың да сұраныстары мен тілектерін қанағаттандыра алатын әртүрлі сипаттамалары бар штаммдарды таба аласыз. KADAMA дүкенінен споралардың таңбаларын сатып алғанда, сіз таңдаған материалдың заманауи технологиялық талаптарға сай алынғанына және біздің өндірушілердің әрбір шеберлік үлгісі олардың ынта-жігері мен өз ісіне адалдығының бір бөлігін алатыныңызға сенімді бола аласыз.

Споралық таңба дегеніміз не?

Саңырауқұлақтарды өсіру процесінің бастапқы нүктесі споралық таңба болып табылады. Диаметрі бірнеше сантиметр болатын қара, сұр немесе қоңыр шеңбер болып табылатын оның қарапайым көрінісі туралы алаңдамаңыз. Егер сіз оны микроскоппен зерттесеңіз, сіздің көз алдыңызда миллиондаған споралар тұрады. Дәл солар осы таңбаны қалдырған саңырауқұлақ жататын сұрыптың генетикалық ақпаратын алып жүреді. Олардың ұрпақтары 5% аспайтын мөлшерде бере алатындығына қарамастан, іс жүзінде бұл толыққанды өсіру циклін жүргізу және керемет өнім алу үшін жеткілікті. Жоғары сапалы таңбалар үшін жауапты өндірушілер спораларды қайтару процесін бастау үшін үлкен, ашық қалпақшасы бар саңырауқұлақтарды пайдаланады, оларды ауаның ылғалдылығы жоғары стерильді жағдайларға қояды.

Өсіру үшін сұрыпты қалай таңдауға болады?

Жаңадан бастаушылар мен кәсіпқойлар үшін саңырауқұлақтардың нақты бөлінуі жоқ, сондықтан кез-келген сұрыпты әр түрлі деңгейдегі микологтар өсіре алады. Алайда, бұл барлық саңырауқұлақтар бірдей өсу жағдайларына сәйкес келеді немесе бірдей сипаттамаларға ие дегенді білдірмейді. Сиқырлы саңырауқұлақтар қоздырғыштардың инфекциясына төзімділік, температураның ауытқуына адалдық, субстраттың колонизация жылдамдығы және оның құрамына қыңырлық факторларымен ерекшеленеді. Олардың жиынтығы назар аударуға тұрарлық бөлуді құрайды, әсіресе егер сіз тек өсіп келе жатқан жолға түссеңіз. Дегенмен, дебюттік өсіруші барлық, кейде әрдайым қарапайым емес ұсыныстарды қатаң ұстанатын болса, ең қызықты сұрыппен де жетістікке жете алады. Осы жауапты істе басшылыққа алынатын негізгі принциптерді түсіну үшін "сиқырлы саңырауқұлақтарды қалай таңдауға болады" мақаласын мұқият қарап шығыңыз. Сондай-ақ, осы принциптерді іс жүзінде қолдану және өсіру тек мол өнім әкеліп қана қоймай, сонымен қатар саңырауқұлақ өсіруге деген асыл құмарлықта жаңа қадамдар мен эксперименттерге шабыттандыратын сиқырлы саңырауқұлақтардың түрін таңдау үшін оның KADAMA дүкеніндегі парақшасында сұрыптың сипаттамасында көрсетілген сипаттамаларды зерттеңіз.

Өсірудің негізгі ережелері мен кезеңдері

Саңырауқұлақтарды өсірудің негізі-стерилдік шарттарын сақтау. Жұмыс барысында жұмыс беті мен құралдарын алкогольмен немесе антисептикпен үнемі өңдеңіз, медициналық маска мен қолғапты қолданыңыз, субстратты дайындауға және өңдеуге тиісті назар аударыңыз. Бұл қарапайым ережені елемеу субстрат блогын жұқтыру қаупін тудыруы мүмкін, сәйкесінше егіннің азаюы немесе жоғалуы.

Мицелий дамуының белгілі бір кезеңіне сәйкес келетін оңтайлы микроклиматты ұстаныңыз. Отарлау кезеңінде, мицелий ұсынылған қоректік субстратты ғана игерген кезде (негізінен дәнді дақылдар), ол табиғатта дамитын жағдайларды толығымен қалпына келтіру үшін жылы, құрғақ және қараңғы ортаны қажет етеді. Тұрақты температураны 25-30 °C аралығында орнатыңыз (саңырауқұлақтардың түріне және сұрпына байланысты бұл көрсеткіш әр түрлі болуы мүмкін). Ауаның салыстырмалы ылғалдылығы – 30-45%.

Жеміс беру кезеңінде (жаңбырлы маусымды имитациялау үшін), оның барысында мицелий табиғи жағдайда жеміс денелерін шығарады, субстрат блоктары жылыжайға орналастырылады. Psilocybe үшін оңтайлы температура 21-25 °C, ал Panaeolus түрінің саңырауқұлақтары, тіпті осы кезеңде де 27-30 °C-ты жақсы көреді. Ауаның ылғалдылығымен бәрі қарапайым – гигрометрдегі сан 90% төмен түспеуі керек. Таза ауамен қамтамасыз етіңіз және жеміс денелерінің бағытты өсуі үшін әлсіз жарық көзін орнатыңыз.

Сиқырлы саңырауқұлақтарды қалай тұтынуға болады?

Дәстүр бойынша, сиқырлы саңырауқұлақтар аш қарынға кептірілген немесе шикі күйінде тұтынылады, бірақ саңырауқұлақ шайын қайнату сияқты басқа әдістер бар. Кейбір тұтынушылар саяхатқа дейін ақыл-ойды тазарту және ғаламмен толық, терең қарым-қатынас жасау үшін медитация жасайды. Сіз сапарды жалғыз немесе компаниямен, орманда немесе үйде, отырғанда немесе қозғалыста жоспарласаңыз да, оң көзқарас, сауықтыру және достық орта жағымды саяхаттың маңызды аспектілері болып табылады.

Саңырауқұлақтармен алғаш танысқан кезде, сіздің ой ағымыңызды дұрыс бағытқа жібере алатын, осылайша сіздің өміріңіздің осы қырының сенімді негізін қалайтын тәжірибелі ситтерді (гид-гид) шақыруды ұмытпаңыз.

Сәтті сапардың маңызды факторы оған дайындық болып табылады. Ол үшін сессиядан кем дегенде бір күн бұрын (ең жақсысы үш) жануарлардан алынатын өнімдерді тұтынуды тоқтатыңыз немесе азайтыңыз, алкоголь мен психоактивті заттарды, соның ішінде құрамында кофеин бар сусындарды қабылдамайтын диета ұстаңыз. Мүмкіндігінше әлеуметтік белсенділікті азайтыңыз және жағымсыз және тітіркендіргіш психикалық мазмұнды тұтынуды азайтыңыз.

Мөлшерлеу және әсер етуі

Назар аударыңыз! Бұл мақалада 0,5 г-нан аз көлем қарастырылмайды, өйткені ол микромөлшерлеу саласына жатады, оның ерекшелігіне байланысты жеке регламент пен тұтыну ерекшеліктері бар.

Әр адам үшін мөлшерлеу жеке таңдалады. Дене құрылысы, саңырауқұлақтардың белсенді компоненттеріне сезімталдық, қажетті әсер мен көңіл-күй, жеке жеміс денелеріндегі псилоцибин мен псилоцин мөлшері – осы факторлардың әрқайсысы 0,5-тен бірнеше граммға дейін кептірілген саңырауқұлақтардың "жұмыс" мөлшерін анықтайды. Дебюттік сапар үшін 1-1,5 г мөлшерлеу ұсынылады, бұл салыстырмалы түрде басқарылатын күйде қалуға және дененің жеке реакцияларын бақылауға мүмкіндік береді. Толық психикалық әсерге жету үшін тәжірибелі пайдаланушылар 2-ден 5 граммға дейін пайдаланады. 5 г-нан жоғары мөлшерлеу кеңістік, уақыт және шындық сезімін жоғалтумен, сондай-ақ саңырауқұлақтармен қарым-қатынаста керемет өзін-өзі бақылауы және үлкен тәжірибесі бар ерекше дамыған саяхатшылар жасай алатын "эго жоғалтумен" байланысты. Бұл мөлшерлеу Рsilocybe cubensis тұқымдасының саңырауқұлақтарына жатады. Басқа түрлердің Panaeolus және Psilocybe сияқты сиқырлы саңырауқұлақтары үшін тұтынуға ұсынылатын мөлшерлеу әртүрлі.

Сиқырлы саңырауқұлақтарды қабылдағаннан кейін алғашқы әсерлер 25-60 минуттан кейін пайда болады. Олардың басталуымен сіз жүрек айнуын, жеңіл бас айналуды, қалтырауды, есінеуді, сілекейдің жоғарылауын сезінуіңіз мүмкін. Бұл дененің "кіру синдромы" деп аталатын қалыпты реакциясы, ол шарықтау шегіне жақындағанын білдіреді. 1-1,5 сағаттан кейін сіз өзіңіздің барлық сезім мүшелеріңіздің керемет күшейетінін, әлемді, ғаламды және тіпті өзіңізді қабылдаудың өзгеретінін, таза және айқын болатынын және сізді бір жылдан астам уақыт бойы мазалаған сұрақтарға жауаптар сіздің алдыңызда ашық алақанда болатынын сезінесіз. Айналаңыздағы барлық заттар контурларында бұлдырланып, үйлесімді биде қозғала бастайды, құпия айқын болады және сіз кеңістікпен бірігіп, онымен біртұтас боласыз. Көзіңізді жұмып, сіз кейде саналы тіршілік иелерінің контурын алатын күрделі, түрлі-түсті үлгілердің калейдоскопын көресіз. Бұл фаза 3-4 сағатқа созылады, содан кейін әсер толқынды түрде әлсірейді. Дегенмен, сапар аяқталғаннан кейін де сіз әрең сезілетін толқындарды немесе қозғалысты байқай аласыз, ал ішкі тыныштық пен тазалық күйі сізді бірнеше күн бойы ертіп жүруі мүмкін.

Споралық таңбалардың заңдылығы

Споралық таңбалар, споралық суспензия сияқты, құрамында психоактивті заттар жоқ, сондықтан оларды сатып алу және сақтау заңмен қудаланбайды. Тыйым салынған заттар - кез-келген түрдегі мицелий және тікелей жеміс денелері, өйткені олардың химиялық құрамында псилоцибин мен псилоцин бар. Сиқырлы саңырауқұлақтарды өсіру туралы шешім қабылдамас бұрын еліңіздің қолданыстағы заңнамасымен танысуды ұсынамыз.

KADAMA дүкені споралық таңбаларды сатып алуды ек ғылыми-зерттеу мақсатында құптайды. Біздің миссиямыз – саңырауқұлақтардың керемет патшалығының түрлері мен сұрыптарының сан алуандығын сақтау және энтузиаст микологтарды адамзат пен табиғаттың игілігі үшін микроскопиялық зерттеулер мен эксперименттерге шабыттандыру.