Бірнеше онжылдықтар бойы Pink Buffalo өсірудің оңайлығы мен кубенсистер арасындағы орташа көрсеткіштен жоғары күшті әсерінің арқасында әртүрлі деңгейдегі өсірушілер мен миконавттар арасында ең танымал үштікте құрметті орынға ие болды.
Шығу тегі
Pink Buffalo өсірілген штаммы 1990 жылдардың аяғында Тайдағы Самуи аралында этноботаник Джон Аллен жинаған жабайы үлгілерден шыққан. Саңырауқұлақ мифтерін ұстанушылар миколог аралдың джунглиінде серуендеп жүргенде кездестірген «қасиетті қызғылт буйвол» Джонға саңырауқұлақтардың орналасқан жерін көрсетті деп мәлімдейді. Бұл аңыз айрықша болар, бірақ іс жүзінде бәрі мүлдем басқаша болды. Алленнің айтуынша, ол шынымен де жол бойындағы күріш алқабында жалғыз жүретін қызғылт буйволды кездестірді, ал саңырауқұлақтардың кейінірек өзі тапқан, ол осы жануарға тиесілі болса керек. Айтпақшы, Таиланд үшін қызғылт буйвол сирек емес және оның қандай да бір қасиетті мәртебесі жоқ. Сонымен қатар, осындай қызықты тарихтың баяндауымен және мәнерлі атауымен Pink Buffalo стрейні микологиялық қоғамдастықта бірден назар аударды, содан кейін табынушылық мәртебесіне ие болды.
Сыртқы түрі
Штаммның жеміс денелері массивтілігімен ерекшеленеді және кейде 20 см биіктікке жетеді, бірақ орташа есеппен 10-14 см-ге дейін созылады. Піскен кезде қалпақшаның пішіні сфералық немесе конустық болып, диаметрі 3-8 см кең жазықтыққа айналады, кейде шеттері жоғары оралып, ортасында айқын емізік тәрізді қалыңдатылады. Жас қалпақшалар қанық қызыл-қоңыр түске ие, бірақ кейіннен жылы кәріптас немесе карамель көлеңкесіне дейін ағарады. Артқы жағында, тығыз перденің астында, жіңішке споралы тақталар жасырынып, жетілу шыңында қою күлгін түске ие болады. Перде өте тығыз және басып шығару үшін оның қалдықтарын мұқият алып тастау қажет болуы мүмкін.
Өсіру ерекшеліктері мен өнімділігі
Ластануға төзімділік пен жылдам отарлау қарқынын көрсете отырып, Pink Buffalo бірінші рет өсіру үшін тамаша таңдау болуы мүмкін. Субстрат мәселелерінде де сұрып күй талғамайды. Тазартылмаған сұлы, бидай, қара бидай, вермикулит қосылған қоңыр күріш ұны сияқты дәнді дақылдарды, сондай-ақ компост қосылған шөп-сабан негізін немесе күйіс қайыратын жануарлардың пастерленген көңін таңдаңыз. Тұрақты 27-30 °C температурада мицелий 10-18 күн ішінде астық субстратын толығымен игереді. Штамм тропикалық шығу тегіне байланысты температураның айтарлықтай төмендеуіне теріс әсер етеді, бірақ жоғарылау бағытындағы шамалы ауытқулар оған зиян тигізбейді.
Мицелийді жеміс беру кезеңіне ауыстыру үшін субстрат блоктары температурасы 22-24 °C және салыстырмалы ылғалдылығы кемінде 90% болатын жылыжайға орналастырылады. Айта кету керек, жеміс денелерінің қалыптасуында сұрып жылдам емес. Көбінесе бірінші толқынның басталуы үшін колд-шок немесе СО 2-шок жасау керек, содан кейін субстраттың беті бірден қалпақшалардың тығыз кілемімен жабылады. Егер сізде мұндай процедуралар жасауға тәжірибе жеткіліксіз болса, шыдамды болуды және Pink Buffalo-ға өз бетінше ашылуға мүмкіндік беруді ұсынамыз.
Негізгі ұсыныстарды сақтаған кезде, өнімділік бірінші толқынға 1 литр субстратқа 250-300 г шикі саңырауқұлақтарды құрайды. Екінші және үшінші толқын едәуір аздау болады – әрқайсысы 100-150-ге дейін. Дәл слар ең үлкен жеміс денелерін қалыптастырады – өздерінің споралық іздерін алу үшін ең жақсы үлгілер.
Әсері және мөлшерлеуі
Жаңадан бастаушылар үшін дәстүрлі түрде ұсынылатын Pink Buffalo дозасы 1-1, 5 г кептірілген жеміс денелері болып табылады. Тәжірибелі саяхатшылар қабылдауды 1,5-4 г дейін арттыра алады, бұл айқын психикалық әсерге және сенсорлық сезімдердің күшеюіне қол жеткізе алады. 4 г - нан басталатын «батырлық» дозалар – бұл ұзақ дайындықтан өткен және таза жүрекпен және ашық санамен жоспарланбаған аумаққа бару ниетін тәрбиелеген тек қана тәжірибелі миконавттардың құзыреті.
Сиқырлы саңырауқұлақтарды тұтынудан 2-3 күн бұрын тамақтануыңыздан ет, майлы тағамдар, алкоголь, психоактивті заттар, сондай-ақ құрамында кофеин мен таурин бар сусындарды алып тастаңыз. Медитация, йога немесе сіз қолданатын кез келген басқа тәжірибелер арқылы ойыңызды тыныштандырыңыз. Сапар күні ештеңе жемеңіз, шөп шайымен немесе газсыз минералды сумен шектеліңіз.
| Тұқымдас | Psilocybe | |
| Түрі | Cubensis | |
| Өсіру күрделілігі | для новичков | |
| Отарлау жылдамдығы | умеренная | |
| Қалпағының диаметрі | 3-8 см | |
| Сабағының биіктігі | 10-20 см | |
| Температуралық режим | 27-30 °C на стадии инкубации, 22-24 °C в парнике | |
| Урожайность с 1 л субстрата | 1 волна – до 300 г, 2-3 волна – по 100-150 г | |
| Эффект | выше среднего |
жазған Виктория 02 қыркүйек 2025 19:29
Заказал по рекомендации друга, не пожалел ни секунды. Рост спор был равномерным, трип продуманным, наполненным открытиями.
жазған Роман 28 тамыз 2025 19:10
Очень приятный магазин, сотрудники отзывчивые. Споры живые, надежные — грибы получаются стабильно отличными.