Бір кездері Мексиканың батысындағы Сьерра-де-Тапалпа тау жоталарының етегінде орналасқан өзінің туған ауылдарынан тыс жерлерде аз танымал болған және қазір танымал болып келе жатқан Tapalpa сұпты сиқырлы саңырауқұлақтарды өсірудің алғашқы қадамдары үшін тамаша үміткер болып табылады. Оның айқын психикалық әлеуеті бар және жаңадан бастаушылар оның күшіне тиісті құрметпен қарауы керек және ұсынылған мөлшерлеуден аспауы керек.
Шығу тегі
Қазіргі этноботаниктердің назарына бұл стрейн Халиско штатының Гвадалахара маңында жабайы өсетін үлгілерді тапқан аты аталмаған әуесқой микологтың арқасында келген. Кейіннен оларды американдық шрумерлердің ортасында әйгілі тұлға Капитан Макс сатып алып, оларды АҚШ-қа әкелді және өз арналары арқылы Tapalpa-ың өсірілген спораларын таратты, осылайша жаңа, бірақ сөзсіз назар аударуға тұратын штаммға бастау берді.
Сыртқы түрі
Tapalpa PF-Tek әдісімен өсіруге өте ыңғайлы шағын және орташа жеміс денелерін құрайды. Жас саңырауқұлақтардың қақпақтары конустық немесе сфералық, бірақ олар қартайған сайын жалпақ болып, диаметрі 3-7 см жетеді. Кейбір үлгілер кейде ортасында кішкентай емізік тәрізді шығыңқылықты сақтайды. Алтын-қоңыр қалпақшалар әсіресе қарлы-ақ мицелийдің аясында айқын көрінеді, олар дамыған сайын ашық жиектері бар ақшыл немесе кәріптас реңкке ие болады.
Талғампаз кремді сабақтар биіктігі 15 см-ге дейін өседі, көбінесе түбінде үлпілдек қалыңдау болады, ал қалпақшаның астында күлгін споралары бар айқын мембраналық сақина болады. Өз таңбаларын жасау үшін озық микологтар жемістердің екінші немесе үшінші толқынынан ең үлкен үлгілерді таңдайды.
Өсіру ерекшеліктері мен өнімділігі
Tapalpa қоректік субстратты 7-12 күнде толық көлемде алуға қабілетті, бұл сұрыпты өте агрессивті отаршылауларға жатқызады. Ол бидай, қара бидай, тазартылмаған сұлы, субидайық тұқымы, сондай-ақ шөп, сабан, пастерленген көң және 1:1 пропорциясында вермикулит қосылған қоңыр күріш ұны сияқты әртүрлі дәнді дақылдарды ықыласпен игереді. Сұрып сыртқы ластануға сенімді түрде қарсы тұрады, бірақ гровтың сәтті нәтижесіне кепілдік беру үшін біз жұмыс кеңістігінің, құралдың, сондай-ақ мицелий мен жеміс денелерінің өсу ортасының стерильділігін қамтамасыз етуге кеңес береміз. Инкубатордағы оңтайлы жағдайлар – 26-30 °C құрайды, ауаның салыстырмалы ылғалдылығы 50% - дан аспайды және толық қараңғылық.
Саңырауқұлақ жіпшесі 22-25 °C температурада және ылғалдылық 90-95% деңгейіне дейін көтерілген кезде жеміс салуға өтеді. Бұл кезеңде жылыжай қақпағына әлсіз жарық көзін орнату артық болмайды, бұл саңырауқұлақтарға тартылу бағытын береді. Тұрақты ауа алмасу мутация мен түсік түсіру қаупін азайтады. Мұны істеу үшін жылыжайға төмен қарқынды желдету жүйесін орнатыңыз немесе күніне бірнеше рет камераны ашып, жиналған СО2 -ға таза ауаға орын беруге мүмкіндік жасаңыз. Барлық ұсыныстарды сақтаған кезде, бірінші толқында 1 литр субстраттан 250 г дейін және келесі екеуінен 100-150 г дейін шикі салмақты күтіңіз.
Әсері және мөлшерлеуі
Псилоцибиннің салыстырмалы түрде жоғары болуына байланысты сұрып сананы шамадан тыс өзгертпей өмір сапасын жақсарту мақсатында микромөлшерлеу үшін жарамды. 0,1-0,5 г кептірілген саңырауқұлақтарды тұтынудың әсері көтеріңкі көңіл-күймен, шығармашылық шабытпен және ойлаудың айқындылығымен көрінеді. Көптеген мөлшерде сиқырлы Tapalpa саңырауқұлақтары олардың қасиеттерін зерттеушіге санаға күшті серпін бере алады, сенсорлық сезімдерді барынша күшейтеді және терең өзін-өзі талдауға ықпал етеді. Жаңадан бастаушылар дәстүрлі түрде 1-1, 5 г тұтынады, бұл ұзақ және қарқынды саяхатқа кіріспес бұрын бейтаныс күйге жұмсақ бейімделуге мүмкіндік береді. 1,5-тен 4 г-ға дейінгі мөлшерлеу Tapalpa-ның мистикалық қабілеттеріне тереңірек енуге мүмкіндік береді, миконавтты ішкі кеңістікте және басқа әлемге саяхатқа жібереді.
Әсер тұтынудан кейін 30-60 минут ішінде пайда болады,шамамен 1-1, 5 сағаттан кейін шыңына жетеді және қабылданған мөлшерге байланысты шамамен 6-8 сағатқа созылады. Сапардан кейін ұзақ уақыт бойы сиқырлы саңырауқұлақтардың мәні шығаратын тәжірибе мен шығармашылықты біріктіру дүниетанымды қайта қарастыруға және болмыстың сапалы жаңа деңгейіне шығуға ықпал етеді.
| Тұқымдас | Psilocybe | |
| Түрі | Cubensis | |
| Өсіру күрделілігі | для новичков | |
| Отарлау жылдамдығы | быстрая | |
| Қалпағының диаметрі | 3-7 см | |
| Сабағының биіктігі | до 15 см | |
| Температуралық режим | 26-30 °C на стадии инкубации, 22-25 °C в парнике | |
| Урожайность с 1 л субстрата | 1 волна – до 250 г, 2-3 волна – по 100-150 г | |
| Эффект | выше среднего |
жазған Татьяна 01 қыркүйек 2025 21:45
Качество спор безупречное, культивирую давно. Грибы мощные, эффект прозрачный, нависающий и глубокий.
жазған Максим 01 қыркүйек 2025 02:05
Споры прорастают хорошо, грибы крупные и плотные. Эффект мягкий, приятный, идеален для знакомства с миром психоделиков.