Z-Strain-тің қазіргі микологиялық нарықтың флагмандық сұрыптарының бірі ретіндегі беделі өте лайықты. Әсерлі өнімділік, отарлау жылдамдығы және ластануға төзімділік сұрыпты тіпті тәжірибесіз этноботаник ретінде сәтті өсіруге мүмкіндік береді және әсер етудің маңызды әлеуеті ондаған жылдар бойы бүкіл әлем бойынша сиқырлы саңырауқұлақтардың жанкүйерлерін тартады.
Шығу тегі
Зертханалық жағдайда алынған кез келген Psilocybe cubensis сұрпы сияқты, Z-Strain шығу тарихы өте тұманды. Бір нұсқаға сәйкес, оның авторлығы саңырауқұлақ мәдениетін танымал етуші Пол Стемецке тиесілі, дегенмен ол мұндай жетістік туралы ешқашан айтпаған, бірақ оны жоққа шығармаған... Екінші гипотеза Сақтаушы деген жартылай аңызды микологты еске түсіреді, ол өзінің мәлімдемелеріне сүйене отырып, Z-Strain спораларын жеке өзі бөліп шығарған. Кейіннен белгілі болғандай, ол бұрыннан бар сұрыптарды жаңа атаумен жарнамалаған, бұл оның микологиялық қауымдастықтағы беделін қатты сілкіндірді. Алайда, бұл Z-Strain-дің танымалдылығына ешқандай әсер етпеді, ол өзінің керемет техникалық сипаттамалары мен сиқырлы саңырауқұлақтар туралы мифке сәйкес келетін күшті әсер етуінің арқасында білгірлер арасында табынушылық нысанына айналды.
Сыртқы түрі
Z-Strain жетілген жеміс денелері "текше" белгілердің квинтэссенциясын көрсетеді, бұл сұрыптың түрлеріне қатысты мәселені жояды. Биіктігі 10-15 см болатын тығыз, жіңішке аяқтар диаметрі 2-8 см болатын қалпақшалармен жабылған, олар есейген сайын түсін қоңырдан кремге өзгертеді, кейде қара ортасы және әлсіз ақшыл дақтары бар. Псилоцибиннің жоғары мөлшері саңырауқұлақтарға зақымдалған жерлерде көк түс береді.
Өсіру және өнімділік
Сұрыптың ерекшелігі - ризоморфты типтегі мицелий түзу қабілеті, ол классикалық киізден айырмашылығы, отарлау жылдамдығы жоғары және сыртқы ластануға төзімділігі жоғары. Осы қасиетінің арқасында Z-Strain-ді жаңадан бастаған микологтар кеңінен қолданады, олар тиісті еңбекқорлықпен бірінші толқыннан 1 литр субстраттан 300 г дейін және келесі екеуінен 200 г дейін шикі жеміс денелерін жинай алады. Әсіресе сенімді адамдар блоктарды төртінші және тіпті бесінші рет қалпына келтіруді жалғастырады, мицелийден тағы 200 г дейін алады.
Субстраттардан штамм сабан мен дайындалған көң қосылған дәнді дақылдарды (сұлы, бидай, арпа) жақсы көреді, бірақ тәжірибе жетіспесе, таза астыққа тоқталуды ұсынамыз. Көгеру қаупін азайту үшін егу алдында субстратты мұқият стерилдеңіз. Өсіп келе жатқан ортаны тез отарлау үшін мицелий температурасы 25-30 °C болатын қараңғы, құрғақ жерді қажет етеді. Жылыжайда мол жеміс беру үшін 90%+ деңгейінде салыстырмалы ылғалдылық қажет, саңырауқұлақтар "дем шығарған" CO 2 шығару үшін ауаның үнемі айналымы және 22-25 °C аралығында температура керек.
Әсері және мөлшерлеуі
1,5 г кептірілген саңырауқұлақтардың мөлшерлеуі жаңадан келген миконавт үшін оңтайлы болып табылады, оны жанама әсерлердің ең аз қаупі бар әлі белгісіз әлемге шақырады. 2-5 г - да сиқырлы саңырауқұлақтардың психоделикалық әсері толық қамтамасыз етіледі және тек озық экспериментаторлар бір уақытта 5 г-нан астам тұтынуға қабілетті, бұл ең күшті ішкі өзгерістермен байланысты және елеулі саяхат тәжірибесін қажет етеді.
Сиқырлы саңырауқұлақтармен кездесуге физикалық және психикалық дайындыққа да бей-жай қарамаңыз. Сапарға бірнеше күн қалғанда диета ұстаныңыз, контент қарауды азайтыңыз, медитация немесе тыныс алу жаттығулары арқылы өзіңізбен қарым-қатынасқа дайындалаңыз. Саңырауқұлақтарды аш қарынға қолданыңыз. Өзіне тән арнайы дәмді жасыру үшін қара шоколадты қабылдаңыз.
Сиқырлы саңырауқұлақтарды жегеннен кейін 1-1,5 сағаттан кейін сіздің көз алдыңызда пайда болады, ғаламның шексіз кеңістігі, оның құпиялары мен заңдарын таңқаларлық визуалды көріністе ашады. Пәлсапалық аяндар сананың кристалды ғибадатханасында гүлдейді, бұл сіздің әлем туралы түсінігіңізді өзгертеді, бұл сайып келгенде ішкі қайшылықтарды теңестіреді және өзіңізбен үйлесімділікке қол жеткізуге мүмкіндік береді.
| Тұқымдас | Psilocybe | |
| Түрі | Cubensis | |
| Өсіру күрделілігі | для новичков | |
| Отарлау жылдамдығы | быстрая | |
| Қалпағының диаметрі | 2-8 см | |
| Сабағының биіктігі | 5-15 см | |
| Температуралық режим | 25-30 °C на стадии инкубации, 22-25 °C в парнике | |
| Урожайность с 1 л субстрата | 1 волна – до 300 г, 2-3 волна – по 150-200 г | |
| Эффект | выше среднего |
жазған Олег 09 қыркүйек 2025 19:31
Очень доволен покупкой, споры свежие. Радость от грибов максимальная, хочу повторить заказ.
жазған Марина 08 қыркүйек 2025 19:16
Споры хорошие, эффект сильный и продолжительный. Культивация заняла минимальное время, результат превосходный.